👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Carnavalsjaren -  CARNAVAL 2014 -  ordevandepret

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Carnalstoet Lissewege

Zaterdag 29 maart, onder een stralende hemel en onder de regerende hand van Prinses "Dulle Schieve 1" ging de jaarlijkse carnavalstoet door in onze straten van ons witte dorp of het Bokrijk van het noorden van Brugge die voor deze speciale dag herschapen was in het "Kleine Aalst" van België! 

Er kwamen niet minder dan 19 carnavalswagens aan de start waarbij er 34 aanvragen van carnavalverenigingen ingediend waren. Door de Lisseweegse infrastructuur kan men dan ook niet meer dan 19 wagens laten starten.

Er was héél wat volk afgekomen om naar dit jaarlijks spectakel te komen kijken. Kinderen konden er naar hartelust snoep en geschenkjes rapen die door de verschillende groepen in het publiek gegooid werden. De "Orde van de Pret" mag terug kijken op een meer dan geslaagde editie van de carnavalstoet te Lissewege!


Princes "Dulle Schieve 1" en haar 2 Hofnarren "Danny & Patrick"

Een fotoreportage......KLIK HIER!

Vrij maskeren

Carnavalsavond was terug dolle ambiance in onze cafés, talrijke kleurrijke gemaskerden en groepen vierden feest en dansten op de carnavalmuziek tot in de vroege uurtjes. Spijtig dat er terug enkele vandalen de sfeer hebben verpest door bij sommige Lissewegenaars de muren, deuren en ramen te bekladden, brievenbussen en palen te vernietigen. Blijkbaar begrijpen deze individuen niet dat deze vandalenstreken ook ernstige schade kunnen berokkenen aan de inrichters. Feest vieren moet plezierig blijven, hoe dan ook.....!

Enkele momentopnames van het vrij maskeren.....KLIK HIER!

The day after

"The day After", tijd voor de grote opkuis, op sommige plaatsen waande men zich op de "Gentse Feesten" of de "Carnavalstad Aalst". Wat men er dikwijls achterlaat na carnaval is soms met geen woorden te beschrijven, af en toe vind je ook wel geld die dan verdwijnt in de zakken van de gelukkige vinder. Bestuursleden van de "Orde van de Pret" proberen mogelijks toch het grootste vuil te verwijderen en vragen beleefd aan de dorpsbewoners om hun voetpad proper te maken waarvoor hun hartelijke dank!

Onze kids tonen alvast het goede voorbeeld....!

Carnavalstoet Brugge

Op zaterdag 15 maart ging terug onder een stralend zonnetje, de jaarlijkse carnavalstoet door te Brugge. Duizenden bezoekers, inwoners en toeristen genoten van de stoet waaraan een record aantal van 19 wagens meereden.

Bekijk een sfeerbeeld......KLIK HIER!

Carnavalstoet te Torhout

Daags na Zeebrugge trokken onze "Prettertjes" met de bus richting Torhout om er traditioneel terug mee te doen met de jaarlijkse carnavalstoet. Het was een stralende dag en ondanks de zware benen van de dag voordien waren allen in top vorm om er een ferme lap op te geven. De eregasten in de tribune waren weer enthousiast over onze Lisseweegse groep die ze nu al jaren mogen begroeten.

Een fotoreportage......KLIK HIER!

Carnavalstoet te Zeebrugge

Onder een stralende zon trok zaterdag 8 maart dan de grote 
carnavalstoet door de straten van Zeebrugge. De Orde van de
Zeesluffer mocht voor deze gelegenheid liefst 24 carnavalwagens en
groepen inschrijven. Er waren heel wat kijklustigen afgekomen om
de grote en kleurrijke groepen en wagens te bewonderen.

Een vijfkoppige jury waaronder Schepen Mieke Hoste zouden
punten geven voor de mooiste en beste carnavalgroepen.
De uitslag van de groepen voor carnavalstoet 2014:

1ste: De sjiekstjes uit Zeebrugge
2de: Orde van de Pret uit Lissewege
3de: De Lekkerbekken uit Zwankendamme
4de: Orde van de Drankorgels uitKnokke-Heist
5de: De Vliegemeppers uit Dudzele
6de: De torenpekkers uit Knokke-Heist
7de: De Tjoeptjes uit Knokke-Heist
8ste: KPJ Eede uit Eede(NL)
9ste: DeOelieboelies uit Zeebrugge
10de: Orde van de Soepkiekens uit Maldegem
11de: Club 69 uit Knokke-Heist
12de: De smoeltrekkers uit Knokke-Heist
13de: De Poldergasten uit Oostkerke
13bis: Orde van de Akkerleuzen uit Maldegem
15de: De Dorstige vrienden uit Zeebrugge
16de: De Zwiere Zwabbers uit Lissewege
17de: De Lapperkes uit Adegem
18de: CV De Wakkojakko's uit Knokke-Heist
19de: De Zuipschuiten uit Adegem
20ste: De Pezewevers uit Knokke-Heist
21ste: Orde van 't Pleintje uit Eeklo
22ste: De Zwabberteuten uit Aardenburg(NL)
23ste: The Dancing Harry's uit Moerkerke
24-Prinsenwagen OVD Zeesluffer

Een foto overzicht van de stoet....KLIK HIER!

Avondstoet te Heist

Een sfeerbeeld van de avondstoet te Heist.....KLIK HIER!

In de krant

De uitslag van de carnavalstoet te Heist

Orde van de Pret eindigde op de 15de plaats, ondanks de vele honderden uren werk door de wagenbouwers, kostuumnaaisters, schminksters en de inzet van de ganse groep, werd hun werk door de jury niet gewaardeerd!

GROTE KARREN

Carnavalstoet Heist

De Carnavalstoet van Heist

Bekijk de fotoreportage van de volledige stoet.....KLIK HIER!

Sminktoestanden

Zondagmorgen 2 maart, een drukte van jewelste in de Regenboog. De schminksters in volle actie om de 135 "Turbo'tjes op tijd klaar te krijgen voor de carnavalstoet te Heist. Bekijk enkele momentopnamen.....KLIK HIER!

TESTRIT

Na vele uren, dagen, weken en maanden van voorbereidingen is het team er weer in geslaagd een mooie constructie te verwezelijken met als thema dit jaar "TURBO"
Turbo naar de gelijknamige 3D annimatiefilm is een slak die op een ongelofelijke wijze de kracht krijgt om supersnel te gaan. Wanneer Turbo bevriend wordt met een crew strakke en uitgebalanceerde superslakken, leert hij dat niemand op zijn eentje kan slagen. Turbo helpt hen hun dromen waar te maken.....

Bekijk de opbouw van de carnavalskar in foto's.....KLIK HIER!

De dames van de naaiploeg zijn ook reeds van eind november bezig met het meten, snijden, spelden en naaien van de tientallen kostuums, een hele klus dat niet te onderschatten valt! Foto's van de naaiploeg.....KLIK HIER!

Eindelijk is het zover, zaterdag 22 februari 2014 is de wagen zo goed als klaar en kan ze traditioneel gedoopt worden onder een ruime belangstelling!

Het team met de karbouwers, naaiploeg en genodigden waren present om de testrit van hun "Turbo-wagen" mee te maken.

Bekijk de foto's van dit officieel plechtig moment.....KLIK HIER!

Op zondag 23 februari was het een drukte van jewelste bij de naaiploeg want de deelnemers mochten hun kostuum ophalen. Eerst nog even passen als alles goed zit en ze zijn er klaar voor, op naar de 1ste carnavalstoet van 2014 te Heist.

Enkele momentopnamen.....KLIK HIER!