👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Lisseweegse Carnavalstoeten -  Carnavalstoet Lissewege 2015 -  ordevandepret

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

LISSEWEGE CARNAVAL

14 maart 2015, eindelijk was het zover, carnaval in ons witte dorp met 's namiddags de carnavalstoet en 'savonds natuurlijk vrij maskeren in onze cafeetjes. 'sMiddags waren maar liefst 15 praalwagens verzameld langs de wijk Zeewege en de Canadezenstraat. Om 14.30u startte de optocht die ondanks de bittere kou toch heel wat toeschouwers lokte. Zoals gewoonlijk beten onze kids van de KSJ de spits af gevolgd door verschillende carnavalverenigingen die het super hier bij ons vinden bij de laatste carnavalstoet van het jaar. Na de aankomst op het marktplein barste het feest goed los en zou duren tot in de vroege uurtjes. Ook de foorkramers waren tevreden met de grote opkomst zodat zelfs de boxauto's om 12u middernacht nog steeds rondjes reden. Onze"Orde van dePret" is dan ook heel tevreden met dit succesvol carnavalsjaar!

Foto's van de stoet......KLIK HIER!
Foto's van de stoet door Franky Shutz.......KLIK HIER!
Foto's van Henk Rogiers......KLIK HIER!
Foto's van het "Nieuwsblad".......KLIK HIER!

VRIJ MASKEREN

s'Avonds was het dan weer echt de moeite om de feestvierende en verkleedde carnavallisten te bekijken. Tlissewegenartje had er die avond een heleboel concurenten bij zoals de groep op bovenstaande foto met allemaal de juiste ingredienten zoals: "grijs haar en baardje, de bril, blauwe jeansbroek, zwart jasje en natuurlijk de gebruikelijke kodak". De naam werd enigzins veranderd naar "Tleugenartje". Dit moet zeker kunnen tijdens het carnaval en Tlissewegenartje was zelfs heel trots met deze aangename belangstelling!

Nog een blikvanger waren de prachtig uitgevoerde levende schilderijen naar de werken van Gratiën Dendooven met: "Expositie Gratin in den ooven".

Ook deze uit de Pluvierstraat: "Fly away with PLU4 - Flight"

Ook aan natuurlijke verlichting was geen gebrek.....

Een fantastische groep uit Zwankendamme waren de kaars op de taart...

Enkele momentopnames......KLIK HIER!

Carnavalstoet Lissewege 2015

Zaterdag 14 maart 2015
Jaarlijkse carnavalsstoet te Lissewege !

Er nemen dit jaar 15 wagens/groepen deel aan de stoet.

VERTREK?
14u30 canadezestraat !

PARCOURS?
Stormvogelstraat, Scholeksterstraat, Pluvierstraat, Stormvogelstraat, Tapuitstraat, Zeezwaluwstraat, Stormvogelstraat, Scharphoutstraat, Zeebruggelaan, Stationsstraat, Walram Romboudtstraat, Onder de Toren, Willem Van Saeftinghestraat, J. Moermanstraat, Kalsijdeader, Gijseleweg, Stationsstraat, Walram Romboudtstraat om te eindigen op het plein Onder de Toren.