👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Lisseweegse Carnavalstoeten -  Carnavalstoet Lissewege 2016 -  ordevandepret

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Carnavalstoet Lissewege 2016

 

Zaterdag 5 maart 2016, eindelijk was het zover, carnaval in ons witte dorp met 's namiddags de carnavalstoet en 'savonds natuurlijk vrij maskeren in onze cafeetjes. 'sMiddags waren maar liefst 15 praalwagens verzameld langs de wijk Zeewege en de Canadezenstraat(Meer mocht niet wegens veiligheidsoverwegingen). Om 14.30u startte de optocht die ondanks de bittere kou toch heel wat toeschouwers lokte. Verschillende carnavalverenigingen waren ook aanwezig die het super hier bij ons vinden bij dit Lisseweegs carnavalgebeuren . Na de aankomst op het marktplein barste het feest goed los en zou duren tot in de vroege uurtjes. Ook de foorkramers waren tevreden met de grote opkomst zodat zelfs de boxauto's om 12u middernacht nog steeds rondjes reden. Nog éénmaal uitrijden naar Torhout en dan zit het er spijtig genoeg weeral op. Onze"Orde van dePret" is dan ook heel tevreden met dit succesvol carnavalsjaar! 

Enkele sfeerbeelden van de stoet.......KLIK HIER!

Carnavalstoet in het Laatse Nieuws.....KLIK HIER!

VRIJ MASKEREN

Ondanks de regenbuien was het s'avonds dan toch weer echt de moeite om de feestvierende en verkleedde carnavallisten te bekijken. Mooie verklede groepen die soms durfden de draak steken met sommige Lissewegenaars waaronder de 'Chique Menééren' die dagen voordien de beruchte affiches hadden verspreid van een persoon 'Rudy Van de Watercasteele' van 'Leefbaar Lissewege' die tegen het Lisseweegs carnaval was. Lees hier!

25266031650-023678cbdezzzzzzzzzz-o

Enkele sfeerbeelden genomen in soms moeilijke omstandigheden...lensdamp, regen, overvolle café's, waarvoor mijn excuses....KLIK HIER!