👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Lisseweegse Carnavalstoeten -  Carnavalstoet Lissewege 2018 -  ordevandepret

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Carnavalstoet Lissewege 2018

Zaterdag namiddag(10/3) trok de carnavalsstoet door de straten van Lissewege. De regen was weer eens (verschillende carnavalstoeten dit jaar kregen te maken met regenweer) de spelbreker maar toch kreeg het publiek dat voor deze gelegenheid het meest samen gestroomd was op de markt, een mooie stoet te zien.  

De organisatoren van de Orde van de Pret, die de stoet mochten openen met hun prachtige wagen Happy Pret, mochten veertien groepen en hun wagens verwelkomen. Ze hadden de top vijf van de mooiste wagens van de carnavalsstoet in Heist met de Lekkerbekken, De Vliegemeppers, Club Bizarre, KPJ Eede en De Strandreetjes. (S.R.) 

Op het marktplein was het een drukte van jewelste, carnaval vierde hoogtij, cafés zaten vol, de kermis draaide op volle toeren, 'Lissewege Leeft' verkocht braadworst voor de hongerige magen en gallerij 'Fotoon' hield een pop-Up café. 

Enkele sfeerbeelden........KLIK HIER of indien het niet lukt.......KLIK HIER!

Een filmpje van Johan

VRIJ MASKEREN IN ONS WITTE DORP

Zaterdagavond met het vrij maskeren was het weer de moeite met vele kleurrijke, soms griezelige of charmante, en veel grappige figuren. Op sommige momenten zaten onze café's stampend vol en duurden de feestelijkheden tot diep in de nacht.
Enkele werknemers van CBL? hadden zelfs een bankautomaat mee die ze de komende maandag zouden plaatsen in de Stationstraat. Ook konden de mensen een referendum invullen om hun stem uit te brengen voor 'Lissewege onafhankelijk'. Op dezelfde avond ging er nog een marathon voor ouderen door en verder nog veel meer van die ongewone maar leuke  initiatieven.
Maar ja, aan alles komt een eind en het is nu een gans jaar wachten om terug carnaval in Lissewege te vieren. De maskers worden opgeborgen, de straten zijn terug proper en nu nog onze kater wegspoelen en veel rusten.

Enkele sfeerbeelden.......KLIK HIER of anders........HIER! 

Bovenstaande flyer kregen onze inwoners in de bus......
 
En dit was het resultaat.....!