👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Prinsverkiezingen te Lissewege -  Verkiezing Prins Carnaval 2014 -  ordevandepret

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De Princes en haar 2 Hofnarren


Princes "Dulle Schieve 1" en haar 2 Hofnarren "Danny & Patrick"

De avond van de verkiezing

Het was afgelopen zaterdagavond terug volle bak in zaal "Regenboog" langs de Scharphoutstraat. Sfeer, muziek met fantastische DJ, ambiance, veel volk, drank en 2 kandidaten die er zouden strijden voor de beheerde titel van Prins of Prinses carnaval van ons witte dorp. Beide kandidaten hadden zich goed voorbereid en vonden zelfs steun bij verschillende carnavalverenigingen van zelfs buiten onze streek. Het was reeds lang geleden dat kandidaten nog een promotierit organiseerden in de namiddag met de nodige muzikale omlijsting. Zelfs Lissewegenaars kwamen op straat kijken, die dachten dat de jaarlijkse carnavalstoet reeds vertrokken was.

Eindelijk was het zover, de Prinselijke kledij werd ontdaan van Prins Frebo 1 en Roosje Dominique, de strijd voor de titel van 2014 kon beginnen....

Na hun persoonlijke voorstelling aan het publiek en de jury konden Claudia Stael en Freddy Lecluse beginnen aan de behendigheidsproeven. Het werd gewoonweg een nek aan nek race waarbij de beide kandidaten alles van zich zelf gaven.

De Jury.....

De jury met Mathijs Goderis als voorzitter hadden het niet makkelijk met de beoordeling van de veelzijdige kandidaten. Persoonlijke voorkeurstemmen werden samen met de getuigen geteld en herteld omdat het verschil zo miniem was!

"DULLE SCHIEVE- 1" is Prinses Carnaval van Lissewege 2014

Het werd uiteindelijk Claudia die het verdict won en een gans jaar de titel van "Prinses Carnaval 2014 van Lissewege" mag dragen. De nieuwe Lisseweegse Hoogheid werd aangekleed door "Het Hof der Prinsen" en ex-prins Frebo-1 lid werd van het Lisseweegs Hof. Prinses "Dulle Schieve-1" zal tijdens het ganse jaarlijks carnavalsgebeuren begeleid worden door 2 Hofnarren namelijk de gebroeders Deketelaere, Danny(grote kete) en Patrick(kleine kete)

Een fotomontage van deze opmerkelijke prins(es) verkiezing van het echtpaar Freddy en Claudia Lecluse-Stael....KLIK HIER! 

Foto's van Fotografie Fotoon......KLIK HIER!

In de krant

Het koppel Claudia Stael (Dulle Schieve1) en Freddy Lecluse (Frebo 1) strijden voor de titel van Prinses of Prins Carnaval in Lissewege. Ze strijden niet samen, maar tegen elkaar. Wie uiteindelijk wint, zal de verkiezing van morgen uitmaken.

In Lissewege wordt morgen de nieuwe Prins of Prinses Carnaval 2014 aangesteld. De Orde van de Pret heeft alle carnavalisten opgeroepen om zich kandidaat te stellen voor de verkiezing, maar ze kregen slechts twee voorstellen binnen. Dit jaar proberen een man en een vrouw de titel te bemachtigen. Dat die man en vrouw een koppel vormen, maakt de verkiezing des te spannender.

Claudia Stael werkt is in de haven van Zeebrugge en Freddy Lecluse is dakwerker. Ze zijn al jaren getrouwd, maar dat houdt hen niet tegen om het in de verkiezing voor Prins of Prinses Carnaval tegen elkaar op te nemen. Freddy werd vorig jaar Prins Carnaval, maar hij had toen geen tegenkandidaat. Dat zijn vrouw dit jaar zijn tegenstander zou worden, heeft alles te maken met een weddenschap. ‘Op het einde van het vorige voetbalseizoen heb ik gewed dat als Cercle Brugge in eerste klasse zou blijven spelen, ik me kandidaat zou stellen voor de titel van Prinses Carnaval’, vertelt Claudia Stael. Toen de voetbaluitslag duidelijk werd, kon Claudia niet anders dan zich inschrijven voor de Carnavalsverkiezing. ‘Ik ben er zeker van dat het een spannende wedstrijd zal worden’, zegt Claudia. ‘Het is nu al spannend bij ons thuis. Momenteel vertellen wij niet veel meer aan elkaar. Alles over de verkiezing moet geheim blijven. Kostuums en opdrachten moeten we buitenshuis afwerken. De tegenkandidaat mag natuurlijk niets weten.’(Het Nieuwsblad 21 maart))